wtorek, 18 lutego 2014

Sałatka z kapusty pekińskiej, pomidora w towarzystwie jajka sadzonego

Przyznać się kto ukradł mi tydzień ferii? Ledwo dodałam notatkę, patrzę w kalendarz, a tutaj minął już ponad tydzień. Już wczoraj pierwsze wykłady, dzisiaj to samo i czas wracać do uczelnianej rzeczywistości. Chyba jeszcze nie jestem na to gotowa :D Dobrze, że pierwszy tydzień tylko wykłady, na których zresztą też ciężko usiedzieć :D Ale ja pilnie notuję :P


A z racji tego, że postanowiłam trochę zmienić swój sposób żywienia :D-> czyt. dieta. Notki na moim blogu będą nieco inne. Nie będzie to żaden "dziennik posiłków" o nie. Bo głównym moim założeniem jest to, żeby nie jeść słodyczy :P Po prostu niektóre będą trochę "odchudzone" :D -> poszło w świat, trzeba wytrwać w postanowieniu ;)

Dzisiaj propozycja na szybką, łatwą kolację. Ostatnio mam jakąś większą ochotę na warzywa, a więc i w mojej kolacji one zawitały.

Sałatka z kapusty pekińskiej, pomidora w towarzystwie jajka sadzonego

  • Kapusta pekińska(ilość dowolna)
  • Pomidor(ilość dowolna)
  • Jajko
  • łyżeczka oleju


Kapustę i pomidora kroimy. Jajko smażymy do delikatnego ścięcia się białka- nie powinna powstać tzw."podeszwa" - nasz organizm jej nie strawi, co sprawia, że jajko staje się już ciężkostrawne. A takich prezentów na kolację, nie sprawiamy naszemu organizmowi :D

Pomidor oraz kapusta pekińska są małokaloryczne, a więc z ilością można zaszaleć ;)





















Smacznego!

2 komentarze:

  1. a jednak mnie posłuchałaś! :)
    i widzę wykorzystanie kokilek, hah! :D
    lubię pekińską, lubię ;) podoba mi się to połączenie smaków, bardzo ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciekawe połączenie, chętnie wypróbuję:)

    OdpowiedzUsuń

Każdy komentarz mile widziany :)