środa, 12 marca 2014

Domowy cukier waniliowy

Domowy cukier waniliowy. Zero chemii :) 



Robi się go bardzo prosto.
Potrzeba nam
  • Cukier drobny 2 szklanki(myślę, że zwykły kryształ też się nada. Może się ewentualnie dłużej "aromatyzować"
  • Laska wanilii
  • Słoik
  • 2-3 tygodnie czasu ;)
Laskę wanilii kroimy wzdłuż, wyciągamy ziarenka, mieszamy dokładnie z cukrem. Resztę wanilii również dodajemy do cukru, całość zamykamy w słoiku. Zostawiamy na 2-3 tygodnie. Od czasu do czasu wstrząsamy słoikem, żeby cukier nam się nie "zlepiał" :)

 

 
Skończyłaś już? Chciałabym się poopalać :D
Robiąc zdjęcia, chyba przeszkadzałam mojemu psiakowi :)
Smacznego!


1 komentarz:

  1. Haha, zwierzaki zawsze nas "rozumieją" kiedy pstrykamy foty:D

    OdpowiedzUsuń

Każdy komentarz mile widziany :)