Powoli, powoli oswajam się z kuchnią, dzisiaj wyczarowałam, mega prosty w wykonaniu obiad. Przy użyciu parowaru, bardzo przydatne urządzenie- ja mam taki w wersji "garnkowej"
Pierś z kurczaka z warzywami "na patelnię"
Wykonanie. Do parowaru wkładamy przyprawioną pierś z kurczaka i zamrożone warzywa "na patelnię"(jeśli mamy grubszą pierś, wkładamy ją 3-4 minuty szybciej.
Nasze danie jest gotowe, kiedy warzywa będą miękkie.
Smacznego!
A na uczelnię na przekąskę zabieram domowy kisiel od mamusi <3
Samo zdrowie. I znowu kolorowo. Tylko pierś z kurczaka na parze... Soczysta? Nie "wiórowata"?
OdpowiedzUsuńJeśli nie trzyma się jej za długo. Nie jest "wiórowata". :D
Usuńaaa... dobre to! :)
OdpowiedzUsuńChoć przepis na domowy kisiel bym pragnęła! :)
A to będzie ciężko. To kisiel z "odzysku", a konkretniej z kompotu porzeczkowego. Dodana zawiesina (3 łyżki mąki ziemniaczanej z wodą) na pół takiego średniego garnka- bij zabij, nie wiem ile ma.. :D
Usuń