wtorek, 8 października 2013

Pomysł na... "parę".

Powoli, powoli oswajam się z kuchnią, dzisiaj wyczarowałam, mega prosty w wykonaniu obiad.  Przy użyciu parowaru, bardzo przydatne urządzenie- ja mam taki w wersji "garnkowej"

Pierś z kurczaka z warzywami "na patelnię"


Wykonanie. Do parowaru wkładamy przyprawioną pierś z kurczaka i zamrożone warzywa "na patelnię"(jeśli mamy grubszą pierś, wkładamy ją 3-4 minuty szybciej. 
Nasze danie jest gotowe, kiedy warzywa będą miękkie.  



Smacznego!



A na uczelnię na przekąskę zabieram domowy kisiel od mamusi <3



 





4 komentarze:

  1. Samo zdrowie. I znowu kolorowo. Tylko pierś z kurczaka na parze... Soczysta? Nie "wiórowata"?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jeśli nie trzyma się jej za długo. Nie jest "wiórowata". :D

      Usuń
  2. aaa... dobre to! :)
    Choć przepis na domowy kisiel bym pragnęła! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A to będzie ciężko. To kisiel z "odzysku", a konkretniej z kompotu porzeczkowego. Dodana zawiesina (3 łyżki mąki ziemniaczanej z wodą) na pół takiego średniego garnka- bij zabij, nie wiem ile ma.. :D

      Usuń

Każdy komentarz mile widziany :)